Weer gaan motorrijden? Hier zijn 5 redenen om ervoor te gaan!

Heb je een motorrijbewijs, maar heb je eigenlijk al jaren niet meer gereden? Er zijn genoeg redenen om weer te gaan motorrijden. We zetten er vijf op een rij.

Blijvende passie

Het is een bekend voorbeeld. Je haalt je motorrijbewijs, gaat lekker motorrijden maar dan komt er een periode van ‘huisje, boompje, beestje’. Je krijgt een vriend of vriendin, er komt wellicht gezinsuitbreiding en dan heb je plotseling geen tijd meer door andere prioriteiten. Als de kids wat ouder zijn, komt er wellicht weer wat ruimte in de agenda. Een mooi moment om je oude hobby weer op te pakken en weer te gaan motorrijden. De passie voor motoren vergaat immers nooit.

Wil je weer gaan motorrijden? Dan kies je voor avontuur

Kies je ervoor om weer te gaan motorrijden? Dan kies je voor het grote avontuur! Helemaal als je met de motor op vakantie gaat. Reizen op de motor is extra leuk omdat je de hele rit één bent met de elementen. Stel je voor dat je met je motor op een fraaie Alpenroute rijdt, door de Vogezen of heerlijk naar het Gardameer. De heenweg is al een feest, laat staan dat je op de plaats van bestemming prachtige toertochten kunt maken. Adventure is out there!

Duco gaat met zijn motor de hele wereld over: ‘Tijdens zo’n reis ben je één met de elementen’. Lees hier zijn verhaal.

Motorrijden is ook voordelig

Motorrijden is stukken voordeliger dan een auto, niet alleen omdat een motor veel meer kilometers kan rijden op één liter benzine, maar ook omdat je fors minder wegenbelasting betaalt. Bovendien is de verzekering wat lager. Houd wel rekening met wat hogere onderhoudskosten, maar onder de streep is motorrijden stukken voordeliger. Wel zo prettig voor de portemonnee toch? Bovendien zijn er ook elektrische motorfietsen verkrijgbaar, ook interessant! Dit maakt heropstappen op je motor extra interessant!

Je bent super wendbaar

Het zal geen verrassing voor je zijn dat je met een motor super wendbaar bent. Dat is vooral tijdens woon-werk-verkeer erg handig, want van files heb je eigenlijk nooit last. En we weten allemaal dat er in Nederland aardig wat files zijn de laatste tijd. Een motor biedt ook uitkomst in de stad waar het vinden van een ruime parkeerplaats een uitdaging is. Ook handig: met een motor kun je eenvoudig parkeren op je werk. Wendbaar en lekker efficiënt dus, maar je bent wel wat kwetsbaarder. Ga daarom nooit boven je kunnen rijden.

Ronald stapte na 19 jaar opnieuw op de motor: ‘Nu is het mijn beurt’.Lees hier zijn hele verhaal.

Het is zo leuk

Misschien wel de belangrijkste reden van allemaal: motorrijden is ongelofelijk leuk. Elke kilometer is genieten, het nemen van bochten is een feest, het gevoel van vrijheid is sensationeel en daarnaast zit er in zo’n motor ook nog de nodige power en een lekker geluid. Kortom: je hebt ongekend veel plezier.

Weer gaan motorrijden?

Overtuigd om weer op de motor te stappen? Maar nog niet dé motor van je dromen gevonden? Ontdek welk type motor bij jou past.

Lees meer over motorrijden:

Nog meer inspiratie ...

Motor lang stilgestaan? 10 tips om weer de weg op te gaan

Stilstand is achteruitgang. Dat geldt voor je motorfiets, maar misschien ook wel voor jou als motorrijder. Natuurlijk sta ...

Redenen om weer op de motor te stappen

Motorrijden is een genot. Je bent een met de elementen, een met je machine en je voelt je ...

Welke motor past bij jou? We hebben alle types op een rij gezet

Naked bike, Scrambler, Enduro, Cafe Racer, Superbike, Tour, Custom of toch een Roadster? Wat zijn de kenmerken en ...