Ronald stapte na 19 jaar opnieuw op de motor

Toen er kinderen kwamen ging de motor de deur uit, maar zijn liefde voor motorrijden bleef. Ronald koos ervoor om opnieuw op de motor te stappen.

Ronald

Ik heb een Honda ST1100 Pan-European gekocht. Een zware motor, die toch heel soepel rijdt. Het is een motor met cardan-aandrijving, dus geen gedoe met het onderhoud van de ketting. Ideaal vind ik dat. Ik gebruik de motor 90% van de tijd voor woon-werkveer. Ik werk op Schiphol en als je met de auto gaat, moet je eerst op het personeelsparkeerterrein parkeren en dan nog een stuk met de bus. De motor zet ik gewoon voor de deur.

Opnieuw op de motor stappen

Ik heb ervoor gekozen om weer op de motor te stappen. Ik vind het heerlijk om weer motor te rijden. Het is sneller, zuiniger en je hebt meer vrijheid. Bovendien hebben motorrijders een hele andere mentaliteit. Ze rijden relaxter en kijken verder vooruit. Ik zit nu zelf ook heel anders in de auto, je houdt meer rekening met andere weggebruikers. Motorrijden schept een band. Dat merk je als je andere motorrijders tegenkomt. Je zwaait naar elkaar, het zorgt gelijk voor verbroedering. Dat is in 19 jaar niets veranderd!”

Wil je opnieuw opstappen op de motor? Lees dan ook: