Jaarlijkse motorevenementen

Hier vind je inspiratie om weer op de motor te stappen

Interesse in motorrijden? Maar weet je eigenlijk niet waar je beginnen moet? Op deze jaarlijkse motorevents kom je helemaal aan je trekken. Je kunt er de nieuwste motoren uitproberen en ziet in een oogopslag wat motorfabrikanten te bieden hebben.

Motorbeurs Utrecht - Nederlands

Motorbeurs Utrecht - Nederland

De Motorbeurs Utrecht vormt elk jaar de aftrap van het nieuwe motorseizoen. De 2020-editie vindt plaats van 20 tot en met 23 februari. Het concept is doeltreffend: je vindt er nieuwe en gebruikte motorfietsen, inspiratie voor motorreizen en ook motorkleding en accessoires. Je kunt er ook makkelijk accessoires met korting scoren, van uitlaten tot navigatiesystemen, om je nieuwe motor helemaal naar je eigen smaak aan te kleden. Tijdens Motorbeurs Utrecht kun je ook stuntshows en demonstraties verwachten, je eerste gratis motorrijles krijgen en uiteraard proefrijden.

Bij Jelinka begon het bij de motorbeurs van Bovag afgelopen jaar te kriebelen. Nu heeft ze net haar motorrijbewijs. ‘’Ik kan dit gewoon, een heerlijk gevoel!’’. Lees hier haar hele verhaal.

EICMA - Italië

EICMA - Italië

In de motorwereld is er geen enkele motorshow zo belangrijk als de EICMA in het Italiaanse Milaan. Tijdens deze jaarlijkse motorbeurs – EICMA staat voor Esposizione Internazionale Ciclo Motociclo e Accessori – pakken alle grote en ook kleinere motorfietsfabrikanten groots uit. Elke editie debuteren er tientallen nieuwe modellen. Het leuke is: je kunt er vaak ook even op zitten om alvast te ervaren hoe de motorfiets aanvoelt. De EICMA is eigenlijk the place to be voor motorrijders. Sluit de dag af met een lekkere pizza of pasta, je bent immers in Italië. De 2020-editie vindt plaats van 5 tot en met 8 november 2020.

INTERMOD - Duitsland

INTERMOD - Duitsland

Liever een internationale motorbeurs dichter bij huis? Overweeg dan eens de INTERMOD in Keulen te bezoeken. Die vindt elke twee jaar plaats en trekt elke editie dik 200.000 bezoekers van over de hele wereld. Je ziet er nieuwe motoren, maar je kunt ook genieten van stuntshows en motoren naar keuze uitproberen. Je vindt er meer dan duizend standhouders met onderdelen, accessoires, kleding en meer. De 2020-editie vindt plaats van 6 tot en met 11 oktober.

Lees ook: 5 redenen om weer op de motor te stappen.

Terug