Nóg meer genieten van je motor? Bezoek deze motorevenementen

Interesse om weer te gaan motorrijden? Maar weet je eigenlijk niet waar je beginnen moet? Op deze jaarlijkse motorevents kom je helemaal aan je trekken.

Jaarlijks worden er in Nederland diverse motorevenementen gehouden. Keuze genoeg, dus trek er eens lekker op uit!

Motorevenementen 2020

Motorbeurs Utrecht – 20 t/m 23 februari 2020

De Motorbeurs Utrecht vormt elk jaar de aftrap van het nieuwe motorseizoen. De 2020-editie vindt plaats van 20 tot en met 23 februari. Het concept is doeltreffend: je vindt er nieuwe en gebruikte motorfietsen, inspiratie voor motorreizen en ook motorkleding en accessoires. Je kunt er ook makkelijk accessoires met korting scoren, van uitlaten tot navigatiesystemen, om je nieuwe motor helemaal naar je eigen smaak aan te kleden. Tijdens Motorbeurs Utrecht kun je ook stuntshows en demonstraties verwachten, je eerste gratis motorrijles krijgen en uiteraard proefrijden.

Bij Jelinka begon het bij de motorbeurs van Bovag afgelopen jaar te kriebelen. Nu heeft ze net haar motorrijbewijs. ‘’Ik kan dit gewoon, een heerlijk gevoel!’’. Lees hier haar hele verhaal.

EICMA – Italië – 5 t/m 8 november 2020

In de motorwereld is er geen enkele motorshow zo belangrijk als de EICMA in het Italiaanse Milaan. Tijdens deze jaarlijkse motorbeurs – EICMA staat voor Esposizione Internazionale Ciclo Motociclo e Accessori – pakken alle grote en ook kleinere motorfietsfabrikanten groots uit. Elke editie debuteren er tientallen nieuwe modellen. Het leuke is: je kunt er vaak ook even op zitten om alvast te ervaren hoe de motorfiets aanvoelt. De EICMA is eigenlijk the place to be voor motorrijders. Sluit de dag af met een lekkere pizza of pasta, je bent immers in Italië. De 2020-editie vindt plaats van 5 tot en met 8 november 2020.

INTERMOD – Duitsland – 6 t/m 11 oktober 2020

Liever een internationale motorbeurs dichter bij huis? Overweeg dan eens de INTERMOD in Keulen te bezoeken. Die vindt elke twee jaar plaats en trekt elke editie dik 200.000 bezoekers van over de hele wereld. Je ziet er nieuwe motoren, maar je kunt ook genieten van stuntshows en motoren naar keuze uitproberen. Je vindt er meer dan duizend standhouders met onderdelen, accessoires, kleding en meer. De 2020-editie vindt plaats van 6 tot en met 11 oktober.

Motorzegening Grubbenvorst – 19 april 2020

Laat je motor inzegenen voor een veilig motorjaar! Een van de motorevenementen waar je het nieuwe seizoen goed mee kunt beginnen. Een beter begin van het tourseizoen kun je niet hebben!

Lees ook:

Nog meer inspiratie ...

Redenen om weer op de motor te stappen

Motorrijden is een genot. Je bent een met de elementen, een met je machine en je voelt je ...

10 tips om veilig de weg op te gaan met een motor

Op de motor stappen betekent genieten. Maar het is ook belangrijk om te genieten op een veilige manier. ...

De motor veiligheid blijft toenemen. Motorrijden is veiliger dan ooit

Slimme hulpmiddelen, betere banden en andere innovaties. De motor veiligheid van nu, is in niets te vergelijken met ...