Starten met motorrijden? Neem de eerste stap!

Ben je enthousiast over motorrijden en laat het je niet meer los? Overweeg je te starten met motorrijden? Neem dan een proefles.

Je eerste motor

Je hebt je examen gehaald en je wilt zo snel mogelijk een motor kopen. Maar welke motor is geschikt? Waar moet je op letten? Het is verleidelijk om je droommotor te kopen. Maar ben je dan wel een slimme rijder? Bedenk wel dat je de kunst eigenlijk nog moet leren. Welke motor bij jou past, hangt af van je smaak en van wat je ermee gaat doen. Een goede test voor je eerste motor is of je met die motor de bijzondere verrichtingen voor je examen zou kunnen doen. Zo ja, prima! Zo niet, dan laat je die motor staan.

Beginnen met motorrijden

Tip: voor je met motorrijden gaat starten, maak alvast gebruik van de kieswijzer om te kijken welke type motor jou aanspreekt.

Het is ook prettig om met een lichter model, bijvoorbeeld 250cc, te beginnen. Ben je jonger dan 24? Dan ben je zelfs verplicht om op een lichter model te starten. Zo kun je vol vertrouwen, je gevoel voor de motor aanscherpen. Voordat je het weet, ben je er zo aan gehecht en wil je hem niet meer inruilen voor een motor van je eerste dromen. Je zult ook moeten ontdekken welk type motorrijder je bent. Dat kan alleen jij ontdekken. Door te rijden. Door veel te rijden: grillige bochten, steile berghellingen, flitsend manoeuvreren, schakelen en afremmen of juist relaxed toeren. En dan komt er een dag dat je weet welke motorrijder je bent. En misschien was je eerste motor wel de juiste keuze…

Lees ook: welke motorrijbewijzen zijn er? En waar mag je op rijden met welk rijbewijs.

Nog meer inspiratie ...

5 Voordelen van de motor

Waarom motorrijden? Motorrijden is slim en biedt veel voordelen. Ontdek hier vijf redenen om motor te gaan rijden ...

De woon werk motor: een ideale oplossing?

Ben je de files zat? Het zou zomaar kunnen dat een motor voor jou de ideale oplossing is ...

Veilige én mooie motorkleding in vijf stappen

Vind veilige en mooie motorkleding voor elk seizoen aan de hand van deze handige stappenlijst en ga veilig ...