Pak je de auto of de motor? Wat maakt motorrijden leuker?

Wat maakt motorrijden leuker, fijner en slimmer? Motorrijden heeft een aantal grote voordelen. Ontdek ze hier en kies dan zelf: de auto of de motor? Lees nu.

Als je motorrijder bent, vergeet je nog wel eens dat je dankzij je motor echt een ander, gelukkiger mens wordt. Die ook nog eens heel slim bezig is. Je bent een motard en zo word je ook gezien door anderen. Met je A-tje op zak verander je als beginnende motorrijder langzaam maar zeker in een motorrijder pur-sang. Of je voor de auto of motor kiest, maakt een groot verschil. Een aantal gevolgen van kiezen voor de motor:

Voordelen motorrijden

Je wordt een betere automobilist

Als motorrijder merk je pas goed welke beperkingen een auto heeft. In de auto mis je de bewegingsvrijheid en het overzicht van je motor. En andere automobilisten lijken plots veel te traag in hun handelen. Bovendien leer je als motorrijder om veel verder vooruit te kijken in het verkeer: je anticipeert veel beter waardoor je beter voorbereid bent op gevaarlijke situaties.

Je gaat voor de lol de weg op

Met de auto doe je dat niet vaak, maar met je motor ga je op je vrije momenten voor de lol lange ritten maken, zonder doel of bestemming. Elke rit is een avontuur. Elke rit levert een verhaal op. Het is puur genieten in de buitenlucht. Je wordt een onverzadigbare kilometervreter.

Je ontdekt de mooiste plekken en wegen

Je bent vrij om te gaan waar je wilt. Vogelvrij. En je merkt dat je voor je lol een ‘ommetje’ maakt naar je bestemming. Je ontdekt dat er bij jou in de buurt nog hele mooie routes en plaatsen zijn om rond te rijden. Je ontdekt de schoonheid van Nederland.

Duco heeft al heel wat van de wereld gezien met zijn motor. ‘Tijdens zo’n reis ben je één met de elementen’. Bekijk hier zijn verhaal.

Er wordt naar je gezwaaid

Motorrijders zijn een ander slag volk. Een club. Een vriendelijke en broederlijke club. En in deze club groet je elkaar door te zwaaien of een hand op te steken. Het is het teken dat je een van hen bent. Dat je erbij hoort. Maar waar al die vriendelijkheid vandaan komt blijft de vraag. Maakt ook niet uit, gewoon meezwaaien en -groeten.

Je liefde voor je bike

Het klinkt misschien wat vreemd, zeker voor niet-motorrijders: je krijgt een band met je motorfiets. Een hechte band. Vooral met je allereerste eigen motor. En dat is ook niet zo vreemd. Want na je zoektocht vind je dan eindelijk je droommotor. Je grote liefde. En na de eerste ritten ben je verkocht. En dan deel je lief en leed met elkaar. En ben je overal samen, een koppeltje. Totdat je verliefd wordt op de volgende bike…

Moet je nog ontdekken welk type motor bij jou past? Doe dan de kieswijzer en vind jouw match!

Kies je voor de auto of de motor?

Deel jouw ervaring; waarom kies jij voor de motor?!

Nog meer inspiratie ...

Starten met motorrijden? Neem de eerste stap!

Ben je enthousiast over motorrijden en laat het je niet meer los? Overweeg je te starten met motorrijden? ...

5 Voordelen van de motor

Waarom motorrijden? Motorrijden is slim en biedt veel voordelen. Ontdek hier vijf redenen om motor te gaan rijden ...

De motor: praktisch, zuinig en fun

De motorfiets wint steeds meer aan populariteit. De reden laat zich raden: de filedruk neemt toe en dus ...