5 Voordelen van de motor

Waarom motorrijden? Motorrijden is slim en biedt veel voordelen. Ontdek hier vijf redenen om motor te gaan rijden en word een slimme rijder!

Een van de belangrijkste voordelen van de motor: in z’n element in de stad

Een van de belangrijkste redenen en voordelen van een motor: een motor in de stad is als een vis in het water. De wendbare eigenschappen komen perfect tot uiting in steden. Je bent niet breed en lang en glipt daardoor overal makkelijk tussendoor, bovendien trek je sneller op dan het overige verkeer. Dat scheelt je reistijd. Let wel extra goed op in steden, want je blijft natuurlijk wel kwetsbaarder op de motor.

Deze motorrijders zijn al overtuigd van de voordelen van het motorrijden. Lees hier hun ervaringen.

REDEN 2: Lekker voordelig

Een van de andere grote voordelen van motorrijden, is het kostenplaatje. Zetten we de kosten van een motor en een auto naast elkaar, dan is een motor stukken voordeliger. Allereerst is een motorfiets veel zuiniger. Je haalt kortom meer kilometers uit één liter benzine. Je moet door de kleinere tank wel wat vaker tanken, óf de batterij opladen als je voor een elektrische motor kiest. Ook betaal je voor een motorfiets fors minder wegenbelasting. Voor een EV-motorfiets zelfs niets! Daarnaast is de verzekering van een motorfiets ook wat lager. Houd wel rekening met wat hogere onderhoudskosten.

REDEN 3: Het scheelt je op jaarbasis veel tijd

Omdat je op een motorfiets een stuk wendbaarder bent in het drukke stadsverkeer en in files, bespaar je op jaarbasis een hoop reistijd. Die kostbare minuten kun je besteden aan andere leuke dingen, of aan werk natuurlijk. Met een motorfiets ben je in druk verkeer vrijwel altijd sneller op je eindbestemming. Wel zo prettig!

Een motor en auto zijn de perfecte combinatie! Lees hier waarom.

REDEN 4: Overal makkelijk parkeren

Als je je nog afvraagt ‘Waarom motorrijden’? Lees dan even verder… Een parkeerplaats vinden met een auto kan soms een grote uitdaging zijn. Voor een motorfiets is er eigenlijk altijd wel ruimte, of dat nu in de stad of op de parkeerplaats op je werk is. Je bent dus geen kostbare tijd kwijt om een geschikte parkeerplaats te vinden. Weet wel dat de parkeerregels per stad verschillen. In Amsterdam is het bijvoorbeeld zo dat een motorfiets gewoon op straat of in een parkeervak mag staan (in een gebied waar betaald parkeren geldt), maar dat je dan wel parkeergeld moet betalen. Gratis parkeren op de stoep mag ook, maar dan mag de motor niet een doorgang blokkeren of een onveilige situatie veroorzaken. Bovendien mogen voetgangers, mensen met een rolstoel of kinderwagen, gehandicaptenvoertuigen en hulpdiensten ook niet gehinderd worden.

REDEN 5: Plezier

Een motor mist natuurlijk een aantal praktische kenmerken van een auto, zoals een ruime kofferbak en diverse veiligheidssystemen. Dat neem je voor lief als je één keer op een motor hebt gereden. Elke rit is een feestje. Jawel, motorrijden is ontzettend leuk. Bochten zijn een traktatie, het motorgeluid pure verwennerij. Motorrijden is gewoon een groot avontuur.

Overtuigd van de voordelen van de motor?

Next step: ontdek wat voor soort motorrijder jij bent met de kieswijzer.

Nog meer inspiratie ...

Wat zijn de kosten om motor te gaan rijden?

Leuk, je wilt graag een motorrijbewijs gaan halen. Alleen waar moet je nu precies beginnen? Waar kun je ...

10 tips om veilig de weg op te gaan met een motor

Op de motor stappen betekent genieten. Maar het is ook belangrijk om te genieten op een veilige manier. ...

De leukste 125cc motorfietsen voor rijbewijs A1

Ben je 18 jaar en wil je gaan motorrijden? Ontdek op welke 125cc motor jij straks kan rijden! ...