Voortgezette motoropleiding. Leer nog beter motorrijden

Ga een dagje op voortgezette motoropleiding en leer hoe je nog beter en veiliger kan motorrijden. Dat is leuk en leerzaam tegelijk!

Nóg beter rijden en kunnen omgaan met het onverwachte

Plotseling wisselt een auto voor je van rijstrook. Dat had je niet verwacht. Je remt net even te schielijk, je voelt je achterband glijden, het gaat nog maar net goed. Het is zo’n situatie waarin je hart meteen in de hoogste versnelling schiet. ‘Verdraaid nog aan toe’, denk je, ‘waarom rem ik juist nu zo lomp?’ Dat zijn precies de dingen die je afleert als je een voortgezette motoropleiding volgt. Je leert goed te reageren op onverwachte situaties en niet onnodig in de problemen te komen. Én, veel verzekeraars geven je korting op de premie als je een VRO-certificaat hebt behaald. Het is namelijk een officieel erkend rijvaardigheidslabel.

Wat kun je bij een voortgezette motoropleiding verwachten?

Van een basistraining waarin het vooral gaat om betere beheersing van je motor en het afleren van ingeslopen gewoontes. Tot aan trainingen voor ‘experts’ op het circuit of een training die specifiek is gericht op ‘bochten’. Er is veel te kiezen in de wereld van voortgezette rij-opleidingen. Vlot maar veilig motorrijden met een goede voertuigbeheersing en verkeersinzicht, geeft een fantastisch gevoel.

Jelinka heeft net haar motorrijbewijs: ‘ik kan dit gewoon, een heerlijk gevoel!’. Lees hier haar verhaal.

Sliptraining op motor met zijwielen

Je kunt ook leren omgaan met lastige situaties. Er zijn trainingen voor rijden in de regen en slipcursussen voor beginners en gevorderden. Dan leer je wat je moet doen als je motor in een slip raakt. Bij deze cursussen rijd je met motoren met zijwielen. Het blokkeren van voor- en achterwiel wordt geoefend. Ook ervaar je het verschil tussen een motor met en zonder ABS.

Motorrijden in de bergen

Naast de voortgezette motoropleiding, zijn er ook bergtrainingen. Hierbij leer je hoe je op bochtige wegen nog veiliger en vloeiender kunt rijden. Aspecten als positie op de weg, bochtentechniek, remmen bij hogere snelheden, kijktechnieken, gevaar zien, inhaaltechnieken komen aan bod. Leuk idee: je kunt de training combineren met een reis van meerdere dagen naar heuvelachtig of bergachtig gebied. Dat is trainen en genieten van motorrijden tegelijk.

Groot aanbod voor je voortgezette motoropleiding

Er zijn diverse plekken waar je voor voortgezette motoropleidingen terecht kunt. Overigens kun je ook bij een aantal rijscholen aankloppen om daar de fijnere kneepjes te leren met je eigen motor. Kortom: het aanbod is groot en dat geeft aan dat veel motorrijders graag op ‘herhaling’ gaan en veiligheid echt serieus nemen.

Nog meer inspiratie ...

Is er een APK-keuring voor motoren of komt die?

De discussie of er een APK-plicht moet komen voor motoren is al jarenlang gaande. Motorfietsen met Nederlands kenteken ...

Gehoorbescherming op de motor is cruciaal

Op de motor loop je al in 7 minuten gehoorbeschadiging op. Lees hier over gehoorbescherming op de motor, ...

Motorrijden in de winter? Dat kan!

Het hele jaar van je motor genieten? Met deze tips kun je veilig motorrijden in de winter! Ontdek ...