Sterre heeft bijna haar motorrijbewijs

Elke dag in de file naar haar werk, Sterre Vogelaar (21) was er klaar mee. Tot verbazing van haar omgeving besloot ze haar motorrijbewijs te halen. Ze heeft het examen voertuigbeheersing gehaald en mag over een maand afrijden.

“Het is een ramp om met de auto vanuit mijn woonplaats Wilnis naar mijn werk in Amsterdam Oud-Zuid te komen. Eerst in de file naar Amstelveen, daar mijn auto parkeren en dan het laatste stukje met de bus. In totaal doe ik er ruim een uur over. Ik kan niet wachten tot ik lekker op de motor kan, dan sta ik in 20 minuten voor de deur.

Zeker met de Code 80 regeling is het voor mij heel aantrekkelijk om nu mijn motorrijbewijs te halen. Als je 21 jaar of ouder bent, haal je in één keer je volledige A rijbewijs met Code 80 beperking. Die beperking vervalt na twee jaar en dan mag je meteen op een zwaardere motor rijden. Je hoeft dus maar één keer examen te doen.

Mijn omgeving keek wel even raar op, toen ze hoorde dat ik mijn motorrijbewijs ging halen. Ik ben best een meisje meisje, dus je verwacht het niet zo snel. Maar ik was vroeger al gek op scooter rijden, het kon mij niet hard genoeg gaan. Ik houd van de acceleratie en de vrijheid van een motor. Ik kan dan ook niet wachten tot ik over twee jaar een zwaardere motor mag rijden. Het model heb ik al uitgezocht: een Ducati Monster 1200 cc.

De lessen gaan goed! Ik heb mijn examen voertuigbeheersing gehaald, dat was wel lastiger dan verwacht. Het draait echt om zelfvertrouwen. Je kent de machine nog niet goed en soms voelt het onwennig. Maar het allerbelangrijkste is dat je durft door te zetten.”

Nog meer inspiratie ...

Marjolein wil weer motorrijden

Het blijft altijd kriebelen. Inmiddels heeft Marjolein al een paar jaar niet meer gereden, maar droomt ze er ...

Jelinka vertelt over het halen van haar motorrijbewijs

Kersverse motorrijdster Jelinka heeft net een maand haar motorrijbewijs op zak. “Ik kan dit gewoon, een heerlijk gevoel!” ...

Olivier parkeert straks voor de deur van zijn werk in hartje Amsterdam: “Met de auto is dat geen optie”

Olivier Huizeling (25) heeft bijna zijn motorrijbewijs op zak. Voor de Amstelvener is de motor zowel op werk- ...