Olivier parkeert straks voor de deur van zijn werk in hartje Amsterdam: “Met de auto is dat geen optie”

Olivier Huizeling (25) heeft bijna zijn motorrijbewijs op zak. Voor de Amstelvener is de motor zowel op werk- als privégebied het ideale vervoermiddel.

“Ik liep al langer rond met het idee om mijn motorrijbewijs te halen, maar het kwam er steeds niet van. Een vriend trok me over de streep. Zijn advies: het is een kwestie van één keer dat papiertje halen en dan heb je er de rest van je leven plezier van. Het is zonde als je blijft twijfelen en steeds dingen moet laten omdat je geen motorrijbewijs hebt.

Ik ga de motor straks vooral voor woon-werkverkeer gebruiken. Ik werk in het centrum van Amsterdam, aan de Herengracht. Parkeren met de auto is daar geen optie, dus ga ik nu met het openbaar vervoer. Van deur tot deur ben ik zo’n 50 minuten onderweg. Met de motor sta ik straks binnen een kwartier op de stoep en heb ik ook nog eens altijd parkeerplek voor de deur.

Maar ook privé ben ik straks veel op de motor te vinden. Mijn vader rijdt al zijn hele leven motor. Het lijkt me fantastisch om samen met hem en mijn broertje op motorvakantie te gaan. Een roadtrip door Amerika op de Harley is mijn ultieme droom. Ook in Nederland is er natuurlijk genoeg te ontdekken. Lekker toeren over de provinciale wegen of een dagje naar Zandvoort.

Wat dat betreft wint de motor het voor mij op alle vlakken van de auto. Je staat nooit in de file, hebt altijd parkeerplek en bent een stuk goedkoper uit in zowel aanschaf- als benzinekosten. Bovendien is het een hele andere ervaring op de weg. Ik denk nooit: laat ik eens lekker een stukje gaan autorijden. Maar motor rijd je ook voor je plezier. Je zit heel rustig, voelt je vrij en hebt meer aandacht voor je omgeving.”

Nog meer inspiratie ...

Duco gaat al 30 jaar op motorvakantie

Tas achterop, wegrijden en wel zien waar je eindigt. Wat een avontuur! Duco gaat al 30 jaar met ...

Een echte motorliefhebber: Dennis en zijn motor zijn onafscheidelijk

Dennis is een echte motorliefhebber. Hij en zijn motor zijn al 20 jaar onafscheidelijk. De combinatie van vrijheid, ...

Marjolein wil weer motorrijden

Het blijft altijd kriebelen. Inmiddels heeft Marjolein al een paar jaar niet meer gereden, maar droomt ze er ...