Jelinka vertelt over het halen van haar motorrijbewijs

Kersverse motorrijdster Jelinka heeft net een maand haar motorrijbewijs op zak. “Ik kan dit gewoon, een heerlijk gevoel!” Motorrijbewijs halen ook jouw droom?

“Ik wilde al jaren mijn motorrijbewijs halen. Het leek me fantastisch om zelf motor te rijden en veel van mijn vrienden hebben een motor. In 2019 besloot ik er echt voor te gaan. Ik vond het best spannend en zat eigenlijk te wachten op het moment dat de echte angst zou komen. Ik dacht: zodra ik het eng vind, stop ik. Maar die angst kwam niet. Ik voelde me de hele tijd veilig en had vertrouwen in mezelf.

Motorrijbewijs halen is meer dan een papiertje halen

Dat is mede te danken aan mijn rijinstructeur. Hij zei aan het begin: ik ga je niet leren om een papiertje te halen, ik ga je leren motorrijden. Deze insteek vond ik heel fijn tijdens het lessen. Geen druk om snel door te gaan naar het volgende onderdeel, maar op mijn eigen tempo de motor goed leren kennen. Heel relaxt. Mijn instructeur voelde heel goed aan wat ik wel en niet kon en nam de tijd om lastige onderdelen vaker te oefenen. De laatste lessen voelde ik me zo zeker en vertrouwd op motor. Tijdens het rijden dacht ik: ik kan dit gewoon! Ik ga mijn motorrijbewijs halen! Een heerlijk gevoel.

Natuurlijk ben je kwetsbaarder op een motor, maar je hebt ook meer overzicht en inzicht. Je ziet zoveel meer dan in een auto en je bent je veel bewuster van je omgeving. Daardoor voel ik me juist veiliger. Ik kan niet wachten om alleen te gaan rijden! Op dit moment ben ik op zoek naar een motor, het liefst een naked bike. Het lijkt me heerlijk om straks in Nederland op pad te gaan. Als ik erover praat, word ik al blij.”

Nog meer inspiratie ...

Marjolein wil weer motorrijden

Het blijft altijd kriebelen. Inmiddels heeft Marjolein al een paar jaar niet meer gereden, maar droomt ze er ...

Olivier parkeert straks voor de deur van zijn werk in hartje Amsterdam: “Met de auto is dat geen optie”

Olivier Huizeling (25) heeft bijna zijn motorrijbewijs op zak. Voor de Amstelvener is de motor zowel op werk- ...

Sterre heeft bijna haar motorrijbewijs

Elke dag in de file naar haar werk, Sterre Vogelaar (21) was er klaar mee. Tot verbazing van ...