Een echte motorliefhebber: Dennis en zijn motor zijn onafscheidelijk

Dennis is een echte motorliefhebber. Hij en zijn motor zijn al 20 jaar onafscheidelijk. De combinatie van vrijheid, spanning en techniek past bij hem.

“Motorrijden is natuurlijk praktisch. Je beweegt je makkelijk door het drukke verkeer en bij het stoplicht sta je altijd vooraan. Maar motorrijden is vooral heel leuk. Lekker buiten zijn, de wind in je gezicht en de machine die je onder controle moet houden. Ook krijg je meer van de omgeving mee. Op de motor zie je veel meer dan in de auto.

Motorliefhebber, van woon-werk verkeer tot het racecircuit

“Ik heb mijn motorrijbewijs gehaald toen ik in Amsterdam woonde. Lekker voor de deur parkeren en makkelijk door de drukke stad rijden, ideaal was dat. Nog steeds gebruik ik de motor om naar werk te gaan, maar mijn grote passie is circuit rijden. Die sensatie en spanning als je in opperste concentratie over het circuit racet, dat geeft zo’n adrenalinekick! Ik heb ook wedstrijden gereden. Dat vond ik te gek, maar je loopt op het circuit ook veel risico. Daarom ben ik daarmee gestopt.

De sport van het circuit rijden is om elk rondje steeds net iets sneller te doen. Ik ben technicus van beroep, dus thuis probeer ik mijn circuitmotor zo aan te passen dat ik de volgende keer een tiende van een seconde sneller ga. Moet ik iets aan de vering doen, heb ik andere banden nodig of moet ik de remmen aanpassen? Prachtig hoe je in zo’n klein voorwerp zoveel techniek kunt stoppen. Ik ben een motorliefhebber in hart en nieren.

Motorrijden hoort bij mij. Ik houd van de combinatie van vrijheid, spanning en techniek. Zolang ik motor kán rijden, zal ik het doen. Ik vind het gewoon veel te leuk.”

Nog meer inspiratie ...

Duco gaat al 30 jaar op motorvakantie

Tas achterop, wegrijden en wel zien waar je eindigt. Wat een avontuur! Duco gaat al 30 jaar met ...

Olivier parkeert straks voor de deur van zijn werk in hartje Amsterdam: “Met de auto is dat geen optie”

Olivier Huizeling (25) heeft bijna zijn motorrijbewijs op zak. Voor de Amstelvener is de motor zowel op werk- ...

Marjolein wil weer motorrijden

Het blijft altijd kriebelen. Inmiddels heeft Marjolein al een paar jaar niet meer gereden, maar droomt ze er ...