Een goed motorpak is tegenwoordig modieus én veilig

Stoer en strak in het leer op de motor, dat wil je toch? Ontdek hier de laatste motorpak innovaties en stap in een goed motorpak op je motor.

Een nieuwe trend is 'classic'. Een goed motorpak is meer dan een mooi kostuum, en meer dan veiligheid en valprotectie. Een goed motorpak is alles in één. Tegenwoordig wordt veiligheid knap gecombineerd met stijlvolle en modieuze pasvormen, kleuren en stoffen. Zo is de vintage-look helemaal hip en passend bij de modern klassieke motorfietsen, waaronder Scramblers en Caféracers. Natuurlijk past er bij een hippe klassieker een mooie jeans. Deze zijn overal te krijgen, inclusief protectoren en kevlar laagjes om schuren tegen te gaan. Tip: een denim broek op de motor is superluchtig in de zomer!

Een goed motorpak voor vrouwen: stijlvol en modieus

Een goed motorpak voor vrouwen: stijlvol en modieus

Ook een trend van de laatste jaren: kledingfabrikanten die rekening houden met de anatomie van vrouwen. Die bieden pakken, jacks en broeken aan die duidelijk prettiger zitten voor de dames onder de motorrijders. Een goede zaak, want het aantal motorrijdsters groeit. Bovendien kijken de kledingfabrikanten niet alleen naar pasvorm, maar ook naar modieuze looks.

Innovatie in protectie

Een goed motorpak biedt naast een mooie look, natuurlijk vooral veiligheid. De meeste innovatie zien we op het gebied van de protectie in motorkleding. Uitneembare kunststof delen die als inwendige stootkussens schouders, ellebogen, heupen en rug beschermen. Ze vangen de kracht op bij een val en verminderen de kans op kneuzing en breuk. Eigenlijk zijn inmiddels alle motorpakken voorzien van protectoren. Het is goed om je hierin te verdiepen, want er zijn veel gradaties binnen beschermende pakken.

Zorg dat naast je motorkleding, ook je helm veilig is. Check hier waar je op moet letten.

airbagtechnologie

Betrekkelijk nieuw is de toepassing van airbagtechnologie in motorkleding en dan vooral in jacks. Er zijn ook airbagsystemen die je los onder je bestaande jack kunt aantrekken. Die zit dan als een soort platte rugzak om je romp. De airbags activeren bij een val na een aanrijding. Dat gebeurt op commando van ingebouwde sensoren of via een met de motor verbonden koordje. De technologie komt uit de racerij. Airbagsystemen zijn al in gebruik in de MotoGP en de World Superbike (WorldSBK).

Modieus en veilig op weg, dat kan tegenwoordig. Slecht zittende ‘slobberkleding’ is niet meer nodig op de motor. Comfort, bescherming en goede looks gaan hand in hand. Motorrijden is leuker dan ooit.

Gouden tip voor een goed motorpak

BELANGRIJKE TIP: pas de motorkleding altijd op je eigen motor om te zien of het nergens knelt of oncomfortabel zit.

Lees ook: hoe vind ik een geschikte motor?

Terug