Wil je ook eens de voordelen van het motorrijden ervaren?

Overweeg je het weleens? Een motor? Het is een geweldige ervaring. En het is ook nog eens slim. Want je rijdt langs de files snel naar je bestemming en vindt altijd een parkeerplek in de buurt. Je bent overigens niet de enige die deze stap overweegt. Elke dag halen 65 Nederlanders hun motorrijbewijs. En met dat papiertje op zak begint het grote genieten. Helemaal als je je goed voorbereidt.

De keuze voor een motor biedt je veel voordelen. Je zoeft met gemak langs stilstaand verkeer en komt zo veel eerder op je bestemming. En eenmaal op je bestemming vind je altijd een parkeerplek. Maar er zijn meer voordelen. Zo kun je heerlijk toertochten maken en maximaal genieten van het ultieme rijplezier. Bovendien is motorrijden goedkoper dan autorijden en is ook het bezit ervan goedkoper. En niet onbelangrijk: motorrijden is minder schadelijk voor het milieu.

Met de motor naar je werk


Je bespaart tijd

Je bespaart tijd

Als je met je motor de ochtendspits ingaat, manoeuvreer je jezelf met gemak tussen de auto’s door. En reken je daarbij ook nog eens de tijd op die je nodig hebt om een parkeerplek te vinden, dan bespaar je nog meer tijd. Uit een enquête van het FEBIAC onder Belgische motorrijders blijkt zelfs dat er gemiddeld 20% aan reistijd wordt gewonnen! Slimme rijders gaan dus met een motor naar hun werk.

Je bespaart geld

Je bespaart geld

Het lijkt een hele stap om over te stappen op een motor, maar motorrijden is (veel) goedkoper dan autorijden. Aan het begin ben je geld kwijt voor de lessen en examens, de aanschaf van een beginnersmotor en je outfit. Dan betaal je nog je verzekering en de wegenbelasting. Reken daarbij op een tientje per maand. En dan het verbruik van brandstof: je haalt met gemak 1:20. Dat is een beter score dan de meeste auto’s.

Je bespaart het milieu

Je bespaart het milieu

Het milieu en het opwarmende klimaat worden steeds belangrijker in onze keuzes. Niet rijden is geen optie. Wil je van A naar B, dan blijft het openbaar vervoer uit milieuoogpunt de beste keuze. Maar niet iedereen kan of wil met de trein of de bus. Dan kun je het beste kiezen voor een motor. Die stoot minder CO2 uit dan een gemiddelde auto. En wil je helemaal schoon rijden? Kies dan voor een elektrische motorfiets.

Geniet van meer rijplezier met tips en informatie afgestemd op jouw situatie

Actieve motorijders

Actieve motorrijder

Als motorrijder ken je het gevoel van ultiem rijplezer in de open lucht. Maar wist je dat motorrijden nog veel meer voordelen met zich meebrengt? Geniet nog meer van je motor en ontdek ook de vele voordelen in het woon-werkverkeer.

Inactieve motorrijders

Inactieve motorrijder

Je omgeving verandert, maar het ultieme gevoel van motorrijden doet dat niet. Langzamerhand verdwijnen de redenen die je er ooit toe brachten je motor te verkopen of te vergeten. Beleef de voordelen van het motorrijden en stap opnieuw op de motor!

Toekomstige motorrijders

Toekomstige motorrijder

Je ziet regelmatig motorrijders voorbijrijden. Ervaar wat zij ervaren! Snel langs de files naar je bestemming en altijd een parkeerplek in de buurt. Ondervind wat motorrijden anders, leuker en vooral slimmer maakt en ontdek wat je moet weten voordat je zelf op de motor stapt.